Športska sekcija

Tijekom 2006. godine Vatrogasna zajednica Grada Bjelovara osnovala je sportsku ekipu, s ciljem da promovira grad i županiju na sportskim natjecanjima u Republici Hrvatskoj. Članovi sportske ekipe su većinom članovi DVD-a Bjelovar.

Osnivanju sportske sekcije prehodila je promotivna biciklistička vožnja od Bjelovara do Rovinja u rujnu 2005. godine. Poslije toga došlo se na ideju o osnivanju sportske sekcije jer među članovima DVD-a ima dosta članova koji se bave sportom.

Prvi nastup sportske sekcije bila je međunarodna utrka vatrogasaca u Fužinama 2006. godine. Naš član Mladen Tabaček osvojio je 4. mjesto u ukupnom poretku, te 2. mjesto u kategoriji seniori muški.

U 2007. godinu ulazimo planirajući nastupe i na nekim do tada nepoznatim natjecanjima, koja su zahtjevnija i teža.  Prvi nastup je u Fužinama, gdje Dražen Henc osvaja 2. mjesto u kategoriji i 4. ukupno.

Samo tjedan dana kasnije nastupamo na podravskom triatlonu gdje kao ekipa osvajamo 1. mjesto. Ekipu su sačinjavali Branimir Bakić (plivanje), Atlija Siniša (biciklizam) i novi član Ivica Škopac (trčanje) koji je ujedno i državni prvak u brdskom trčanju. Pojedinačno Tomislav Ćurić, Mihael Rođak i Tomislav Smrček ostvaruju plasman među prvih petnaest od stotinu natjecatelja.

U kolovozu prvi puta nastupamo na Maratonu lađa u Metkoviću. To je najveće i najmasovnije natjecanje na kojem sudjelujemo, a ujedno i najteže - veslačka utrka dužine 22,5 kilometra po rijeci Neretvi od Metkovića do Ploča.  Na prvoj utrci zauzimamo 23. mjesto, što je bilo malo iznenađenje s obzirom na prvi nastup i mjesto iz kojega dolazimo, jer nemamo uvjete za trening.

U 2008. godini također sudjelujemo na Međunarodnoj utrci vatrogasaca u Fužinama. Ekipi se pridružuje naš bjelovarski maratonac dr. Vladimir Halauk, te smo bili zastupljeni u svim kategorijama.

U 1. kategoriji - dr. Vladimir Halauk osvaja 3. mjesto.  U 3. kategoriji - Dražen Henc osvaja 4. mjesto, Siniša Atlija 5. mjesto, Mihael Rođak 10. mjesto i Vladimir Smiljanić 17. mjesto.  U 4. kategoriji - 1. mjesto i ujedno 1. mjesto u ukupnom poretku, zauzima Ivica Škopac, i Mladen Tabaček 6. mjesto.  Ovakvi rezultati su donijeli i ekipno prvo mjesto.

Na podravskom triatlonu nismo nastupili jer se odvijao isti dan kao i natjecanje u Fužinama.

U 2008. godini bilo je više sudjelovanja na veslačkim natjecanjima, gdje smo nastupili:

Na 1. lađarskom kupu na Jarunu u Zagrebu i osvojili 5. mjesto.  Nakon toga na Kupu kneza Domagoja u Vida, gdje zauzimamo 3. mjesto.  Na maratonu lađa zauzimamo 17. mjesto i automatski se plasiramo za maraton u 2009. godini.

Osim što smo se natjecali, svako gostovanje izvan naše županije smo koristili i kao promidžbu vatrogastva i našeg grada i županije. Uspostavili smo suradnju sa Udrugom lađara Neretve koja je održala promidžbu neretvanske lađe na jesenskom međunarodnom sajmu u Gudovac.

Da je ovakav način promidžbe vatrogastva dobar, govori i činjenica da smo u ove tri godine bili gosti na svim radio postajama od Dubrovnika do Ploča, u tiskanim medijima, kao i na nacionalnim televizijama HTV i RTL u najgledanijem terminu dnevnika.